٠٩ شوال ١٤٤٥

جمعه، 31 فروردین 1403

طلوع آفتاب :

اذان صبح :

غروب آفتاب :

اذان ظهر :

نیمه شب :

اذان مغرب :

روز بعد

روز قبل

در قرآن بیش از هرچیزی به نماز سفارش شده است و اذان شعار نماز است و اعلامی است به دینداران که هنگام نماز فرا رسیده است. در اذان مسلمانان به نماز فرخوانده می شوند. گرچه خواندن اذان پیش از نماز واجب نیست اما دارای ثواب دینی است.

با استفاده از اوقات شرعی در این وب سایت می توانید وقت اذان را در اوقات شبانه روز مشاهده کنید. در این ابزار اوقات شرعی نمازهای پنج گانه یومیه شامل نماز صبح ، نماز ظهر و عصر و نماز مغرب و عشا را می توانید مشاهده کنید.

در ادامه این مطلب به تفضیل در خصوص اذان صحبت شده است.

وقت اذان

در قرآن بیش از هرچیزی به نماز سفارش شده است. یکی از ارکان نماز، اذان و اقامه است که از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است. ما در وقت اذان به برپایی نماز فراخوانده می شویم.

منظور از وقت اذان در عنوان صفحه اوقات شرعی در شبانه روز است. با دانستن وقت اذان می توانید نماز اول وقت را به جای آورید که ثوابش دو چندان است.

با استفاده از اوقات شرعی موجود در این صفحه می توانید وقت اذان در نمازهای یومیه شامل وقت اذان در زمان صبح، وقت اذان در نماز ظهر و عصر و همچنین وقت اذان در نماز مغرب و عشا را مشاهده کنید.

اذان یک محرک و یک آگاهی برای مسلمانان است.در وقت اذان به انسان یادآوری می شود که خداوند بزرگ و بلند مرتبه است و هیچ خدایی جز خدای یگانه وجود ندارد. اذان گواهی میدهد که حضرت محمد(ص) و حضرت علی (ع) فرستاده ای از جانب خداوند هستند. وقت اذان همگی از جمله مسلمانان را دعوت میکند به سوی نماز و اعلام میکند که تنها راه رسیدن به رستگاری و تنها راه رسیدن به خداوند بلند مرتبه نماز است و نماز از بهترین کارها نزد خداوند است . در وقت اذان ودر هر ذکر به بزرگی و یکتایی خداوند تاکید می شود که مبادا غافل شویم از اینکه خدایی جز الله نیست و تنها معبود ما همان خداوند یگانه است. دلیل انکه در وقت اذان دو بار حی الصلاه تکرار می شود آن این است که شاید مسلمانان بار اولش را نشنیده اند ولی از بار دوم غفلت را کنار بگذارند و به خود بیا ییند و سوی نماز بشتابند.

البته در وقت اذان خواندن آن از واجبات نیست و مستحب است. بعد از اذان اقامه خوانده می شود.

جالب است بدانید اذان جدا از اعلام کردن فرارسیدن زمان نماز، برای امور دیگر نیز خوانده میشود از جمله آنکه هنگامی که اذان در وقت نماز گفته نشود میتواند به عنوان یک شعار اسلامی و یا نشانگر وقوع یک رخداد مهم نیز باشد و یا می تواند امری صورت گرفته باشد که میخواهند مردم را به آن آگاه کنند و خواستار تجمع مردم شوند. به طور مثال اگر شخصی سرشناس و مهم فوت شده باشد و یا حادثه ایی مانند آتش سوزی در جایی صورت گرفته باشد از اذان گفتن برای تجمع مردم کمک می گیرند.

این سنت که در گوش راست نوزاد اذان بخوانیم و در گوش چپ آن اقامه در امور و روایات شیعه ترویج داده شده است که به صورت یک سنت مرسوم در بین مردم مسلمانان کشورهای مختلف در آمده است. نقل است که پیامبر اکرم هنگام ولادت امام حسن (ع) در گوش ایشان اذان خوانده است.

اهمیت اذان گفتن به قدری است که پیامبر اسلام (ص) می فرمایند:

هر که چهل سال از برای خدا اذان بگوید خدا او را در روز قیامت با عمل چهل صدیق محشور گرداند. و هر که بیست سال اذان بگوید، در قیامت به قدر آسمان اول او را نور کرامت فرماید. و هر که ده سال اذان بگوید، خدا او را در قبه ابراهیم خلیل ساکن گرداند. و هر که یک سال اذان بگوید حق تعالی در قیامت گناهانش را بیامرزد اگرچه به سنگینی کوه احد باشد. و هر که خالص از برای رضای خدا برای نماز در وقت اذان، آن را بخواند، حق تعالی گناهان گذشته اش را بیامرزد و در بقیه عمر، او را از گناه حفظ نماید، و در بهشت او را در درجه شهیدان جا دهد. و در روایت دیگر آن حضرت درباره اذان فرموده است که: مؤذن را در مابین اذان و اقامه، حق تعالی ثواب شهیدی کرامت می فرماید که در خون خود دست و پا زند.

همانا که اذان میتواند از ارکانی باشد که نه تنها در این دنیا بلکه در آن دنیا نیز ما را از رزق و روزی فراوان خداوند بهره مند میکند.در ادامه ی متن به موارد سقوط اذان می پردازیم.امید است که تا این قسمت از مطالب وب سایت لذت برده باشید و تا آخر این مطلب همراه ما باشید.

اذان در 3 مورد ساقط می شود :

1- برای کسی که در روز جمعه در عرفات یا عرفه باشد اذان نماز عصر ساقط می شود و همچنین نماز جمعه و یا ظهر را با اذان و اقامه بجای آورد و بخواهد این دو را با هم جمع کند.

2- برای نماز های قضای روزانه یک بار اذان گفتن آن هم برای اولین نماز،بیشتر نیاز نیست.

3- برای کسی که در شب عید قربان در مزدلفه اذان نماز عشایش با نماز مغرب جمع بسته شود و اذان مغرب را با اذان و اقامه خوانده باشد.

در موارد بالا معنی سقوط و یا ساقط به معنای حرمت اذان گفتن است.

اما برای دانستن وقت نماز چه می کنید. آیا صرفا با مشاهده طلوع و غروب خورشید می توان وقت اذان را فهمید؟ می دانید که وقت اذان اعلامی است برای آنکه هنگام خواندن نماز فرارسیده و یا هشداری است که نماز یومیه قبلی را اگر نخوانده اید دیگر باید قضایش را به جا آورید.

می دانید صرفا با مشاهده طلوع و غروب خورشید نمی توانید وقت اذان را به طور دقیق متوجه شوید. امروزه انواع سایت ها و اپلیکیشن ها کار را در تمامی امور از جمله این امر ساده تر ساخته اند. می توانید با استفاده از سایت ها و اپلیکیشن هایی که به همین منظور طراحی شده و گسترش یافته اند وقت اذان را به طور دقیق بدانید.

حتی تعدادی از تقویم های غیر دیجیتال نیز همراه با اوقات شرعی چاپ می شوند و وقت اذان صبح، وقت اذان ظهر و عصر و همچنین مغرب و عشا را درهر روز در بر دارند.

اذان صبح

شب هنگام که به خواب می روید برای نماز صبح چگونه بیدار می شوید؟ اگر در اطراف خانه اتان مسجدی بنا شده باشد شاید با شنیدن اذان صبح از مسجد بیدار شوید و یا شاید ساعت خود را با توجه به وقت اذان صبح تنظیم کرده باشید و یا شاید هم در خواندن نماز صبح سستی کنید.

اما اگر کاهلید در خواندن نماز صبح بهتر است بدانید که ثواب نماز صبح و همچنین ثواب خواندن اذان صبح از سایر نمازهای یومیه بیشتر است که در ادامه مطلب به ذکر روایات مربوط بدان می پردازیم.

اما برای دانستن وقت اذان صبح از چه روشی استفاده می کنید؟

در این صفحه با استفاده از ابزار اوقات شرعی می توانید وقت اذان صبح ، ظهر و عصر و همچنین وقت اذان مغرب و عشا و را مشاهده کنید.

در اهمیت نماز و اذان صبح

نماز خواندن نیز مانند سایر واجبات دینی مسلمانان دارای بخش ها و مراحل مختلفی است که باید به خوبی و به طور کامل صورت بگیرند تا بتوانیم از فضیلت آن ها بهره مند شویم.در این بین اذان و اقامه به عنوان اولین مراحل نماز از اهمیت بالایی برخوردار هستند.

افراد مسلمان برای این که نماز بخوانند باید اذان و وقت آن را بدانند تا بدانند چه زمانی میتوانند نماز بخوانند و زمان درست برپایی نماز چه موقع است. حال میدانند که پس از اذان گفتن باید نماز خواند. پخش اذان نیز در رسانه ها و مساجد کشورهای مسلمان در اوقات شرعی صورت می گیرد و مردم را به صورت همگانی از زمان خواندن نماز آگاه میکنند. به همین خاطر عده ای بعد از اتمام آن شروع به گفتن اقامه کرده و نماز خود را می خوانند.

نماز صبح در بین سایر نماز های روزانه از اهمیت بیشتری برخوردار است. همان گونه که میدانیم هنگامی که برای برپایی نماز خود از خوابی خوش و زیبا به قصد به پا کردن نماز و عبادت خداوند خویش برمی خیزیم و عبادت خود را بر خواب شیرین شب ترجیح میدهیم نشان میدهد که این نماز ارزش بسیاری دارد.

چه بسا در روایات های گوناگون نیز شنیده ایم که ثواب نماز صبح دو بار نوشته میشود،یکبار زمانی که ملائکه و فرشتگان شب هستند و یکبار هم هنگامی که ملائکه شب رفته و ملائکه صبح آماده و ثواب آن را دوباره می نویسند.

پس همانطور که نماز صبح از اهمیت بالایی برخوردار است اذان صبح نیز اهمیت فراوانی دارد، هنگامی که از خواب برمی خیزید و افرادی هستند که عجله دارند برای دوباره به خواب رفتن وقت و زمانی را برای خواندن اذان صبح و اقامه آن نمیگذارند و با نادیده گرفتن ثواب اذان صبح از آن میگذرند و نماز خود را نیز به سرعت میخوانند و دوباره به بستر خود رفته و می خوابند،ولی افرادی که حتی برای اذان صبح و اقامه آن وقت می گذارند و آن را سبک نمی شمارند و با لحن و صوتی زیبا اذان صبح را قرائت می کنند قطعا از رحمت و لطف بی نهایت خداوند بهره مند می شوند.

همانطور که گفتیم نماز صبح از میان نمازها این امتیاز دارد که ملائکه شب و ملائکه روز آن را مشاهده می کنند.زیرا نماز صبح اگر در اول وقت خود انجام شود دقیقاً در لحظه ای انجام شده است که ملائکه شب جای خود را به ملائکه روز می دهند. و هر دو گروه از فرشتگان شاهد اقامه و برپایی آن خواهند بود.پس همانا ارزش دو نماز و چه بسا ارزش دو هزار نماز را دارد.

وقت نماز صبح از هنگام طلوع فجر تا طلوع آفتاب است، یعنی از هنگامی که موذن اذان صبح را می خواند تا هنگامی که آفتاب طلوع کرده و دیده شود در این مدت نه چندان بلند و طولانی می توانیم خداوند خود را صدا بزنیم چه بسا که نماز صبحی که سبک شمرده نشود و اذان صبح و اقامه آن درست و به جا صورت گیرد به نمازهای برآورده کردن حاجات و نمازهای جاری سازی لطف و رحمت خداوند معروف هستند.

حضرت مهدی (عج) به یکی از یارانشان که به زیارت آن حضرت موفق شده بود فرمود: از رحمت خدا دور است کسی که نماز صبح را چندان تاخیر بیندازد تا ستاره ها ناپدید شوند و نماز مغرب را به حدی تاخیر بیندازد تا ستاره ها ظاهر شوند.

شاید درباره اذان برای خیلی از ما سوال باشد که چرا اول و آخر آن با نام و یاد خدا صورت می گیرد دلیل این اصل بر آن است که همانطور که میدانیم اذان با تکبیر(الله اکبر) آغاز میشود و با تهلیل (لا اله الا الله) به پایان میرسد،به همین منظور خداوند بزرگ و بلند مرتبه میخواهد که ابتدا و پایان هرکار با نام و یاد او باشد و آن را در اذان گفته تا ما یاد بگیریم که در همه امور چه ذر ابتدا و چه در پایان آن کار باید نام خداوند را بیاوریم و آن را فراموش نکنیم.

امام باقر(ع) در حدیثی فرمودند: چون رسول خدا(ص) در معراج، شبانه به آسمان برده شد و به بیت المعمور رسید و وقت نماز فرا رسید، جبرئیل اذان و اقامه گفت. سپس پیامبر خدا(ص) جلو ایستاد و فرشتگان و پیامبران، پشت سر آن حضرت، برای نماز صف بستند.

پس همانطور که در احادیث و آیات آمده است اذان و اقامه را جبرئیل برای اولین بار نزد پیامبر خوانده است و این گواهی میدهد که خداوند بلند مرتبه، فرمان قرائت اذان و اقامه را به جبرئیل داده است تا آن را نزد پیامبر(ص)خوانده تا او فرا بگیرد.

نماز های روزانه بهتر است در ساعت های اولیه خوانده شوند.درباره وقت فضیلت نماز صبح در احادیث آماده است که :

وقت فضیلت نماز صبح از اذان صبح تا بیست و یک دقیقه بعد از اذان صبح ادامه دارد.

همچنان که در ابتدای متن آمده بود برای مطلع شدن از هنگام اذان صبح می توانید از ابزارهای مخصوص اذان بهره بگیرید. از جمله در همین وب سایت در بخش اوقات شرعی می توانید وقت اذان صبح را در هر روز برای برپایی نماز ببینید.

علاوه بر اذان صبح، وقت اذان برای سایر نمازهای یومیه شامل نماز ظهر و عصر و همچنین مغرب و عشا آمده است.

البته اذان صبح را می توانید از طریق رادیو و تلویزیون نیز بشنوید.

اوقات نماز

نماز از عبادت های اصلی و مهم مسلمانان است که به صورت روزانه برای عبادت پروردگار خود به جای می آورند نماز از ارکان مهم دین اسلام است.

در قرآن و در روایات به برپایی نماز در اوقات نماز بسیار سفارش شده است. منظور از اوقات نماز فاصله زمانی بین اذان تا زمانی است که نماز قضا می شود. هرچه نماز اول وقت تر خوانده شود ثواب بیشتری دارد.

برای دانستن اوقات نماز می توانید ابزار اوقات شرعی در این صفحه را به کار ببرید. با استفاده از ابزار اوقات شرعی می توانید اوقات نماز را برای نمازهای پنج گانه یومیه مشاهده کنید.

نماز یعنی عملی که از قیام و قعود ،رکوع و سجود ،ذکر و دعا و قران که با شرایط و کیفیت خاص همراه با آداب و شرایط قبل و حین و بعد از خودش خوانده می شود.

نماز نیز مانند بسیاری از ارکان واجبات و مبطلات خودش را دارد که باید در اوقات نماز همگی آن ها رعایت شوند تا نماز به درستی برپا و خوانده شود.

بدون شک و تردید خداوند با این عظمت و جلال هیچ نیازی به نماز خواندن ما ندارد و این ما هستیم که برای یاری گرفتن از او و دوری از پلیدی ها و نا پاکی ها به خواندن و برپایی نماز نیاز داریم.

میتوانیم با برپا داشتن نماز در 5اوقات نماز یعنی پنج مرتبه در هر روز خداوند را به یاد بیاوریم و از او طلب یاری و مغفرت کنیم و از او خالصانه بخواهیم که هم در دنیا و هم در اخرت ما را از لطف و بخشش بی بهره نکند و ما نیز مورد رحمت خویش قرار دهد.

نمازهایی که بر هر مسلمان، در هر شبانه روز، واجب است عبارت اند از: نماز صبح، ظهر، عصر، مغرب و عشا ، که هر یک از این نماز ها ساعات و اوقات خاص خود وبه عبارتی در اوقات نماز بر پا داشته می شوند.

روایت است که آن چیزی که بر حضرت محمد(ص) وحی شده بود در خصوص نماز بیش از هفده رکعت بوده است که حضرت محمد(ص) از خداوند بزرگ خواستار این شده اند که این تعداد رکعت نماز برای امت من زیاد و سنگین است و از خداوند خواسته است که آن را کم کند که سرانجام خداوند بلند مرتبه نماز را هفده رکعت در طول شبانه روز قرار داد.

نماز از چنان اهمیتی برخوردار است که در نزد شیعیان یکی از فروع دهگانه دین است که پیامبر خداوند راجع به آن می فرمایند: هر چیز را زینتی است و زینت اسلام نمازهای پنج گانه است.

در اینجا قسمت هایی از آیات قرآن که به اوقات نماز اشاره کرده اند را ذکر می کنیم:

أَقِمِ الصَّلاَةَ لِدُلُوكِ الشَّمْسِ إِلَى غَسَقِ اللَّیْلِ وَقُرْآنَ الْفَجْرِ إِنَّ قُرْآنَ الْفَجْرِ كَانَ مَشْهُودًا(اسراء 78)

نماز را از زوال خورشید تا نهایت تاریكی شب (نیمه شب) برپا دار، و همچنین قرآن فجر (نماز صبح) را، چرا كه قرآن فجر مورد مشاهده (فرشتگان شب و روز) است.

و یا در آیاتی دیگری از قرآن کریم خداوند می فرماید:

وَأَقِمِ الصَّلاَةَ طَرَفَیِ النَّهَارِ وَزُلَفًا مِّنَ اللَّیْلِ إِنَّ الْحَسَنَاتِ یُذْهِبْنَ السَّیِّئَاتِ ذَلِكَ ذِكْرَى لِلذَّاكِرِینَ ﴿هود ۱۱۴﴾

نماز را در دو طرف روز و اوایل شب برپادار، چرا كه حسنات، سیئات (و آثار آنها را) بر طرف می سازند، این تذكری است برای آنها كه اهل تذكرند.

جدا از قرآن معصومین و امامان ما نیز درباره اوقات نماز مسائلی را فرموده اند.به طور مثال:

در روایتی از امام صادق (علیه السلام) می خوانیم که فرمود: خداوند چهار نماز بر مسلمانان واجب کرده است که آغاز آن وقت زوال شمس (ظهر) و پایان آن نیمه شب است.

و یا در روایت دیگری از امام باقر (علیه السلام) در تفسیر همین آیه هنگامی که زراره محدث بزرگ شیعه از آن سؤال کرد، چنین فرمود: دلوک شمس به معنی زوال آن (از دایره نصف النهار) است و غسق اللیل به معنی نیمه شب است. این چهار نماز است که پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) آن ها را برای مردم قرار داد و قرآن الفجر اشاره به نماز صبح است .

بدین ترتیب در این روایات به اوقات نمازهای یومیه اشاراتی شده است.

وقت نماز صبح

نماز صبح در میان نمازهای یومیه از اهمیت بیشتری برخوردار است چرا که وقت نماز صبح به گونه ایست که کمی به جا آوردن آن را نسبت به سایر نمازهای یومیه سخت تر می کند چرا که دل کندن از بستر برای بسیاری از ما در ساعات اولیه صبح سخت است به همین دلیل است که به جا آوردن نمازصبح ثواب بیشتری هم دارد.

اما منظور از وقت نماز صبح در عنوان فوق چیست؟ وقت نماز صبح یعنی از لحظه اذان تا لحظه ای که نماز صبح قضا می شود. به عبارت دقیق تر وقت نماز صبح بین طلوع فجر تا طلوع آفتاب است.

برای دانستن وقت نماز صبح از روش های مختلفی می توانید استفاده کنید که در انتهای متن به معرفی این روش ها پرداخته ایم.

در ادامه توضیحات مختصری در خصوص واجبات نماز را بیان کرده ایم.

همانطور که همه ما میدانیم نماز یکی از اعمال و تکالیفی است که از طرف خداوند متعال بر انسان واجب کرده است و برای ما شیعیان یکی از فروع دهگانه دین می باشد. نماز هم مانند سایر واجبات دینی اصول خاص خودش را دارد و برای اقامه آن باید شرایطی را رعایت کرد.به بیان ساده تر نمازگذار قبل و حین اقامه آن می بایستی یک سری واجبات را رعایت کند.

واجبات نماز یازده مورد می باشند که به دو قسمت رکن و غیر رکن تقسیم می شوند. اگر نمازگزار چه عمدا و سهوا یکی از واجبات رکن را کم یا زیاد کند(در انجام آن زیاده روی یا کم کاستی داشته باشد)، نماز وی باطل می شود.واجبات رکن در نماز به 5 دسته تقسیم می شوند که آنها را در ادامه به اختصار توضیح میدهیم.

1- سجده : در هنگام سجده بدن نمازگزار در 7 نقطه یعنی پیشانی، دو زانو، کف دست ها و سر انگشت پاها باید با زمین در ارتباط باشد و در آن زمان ذکر سبحان ربی الاعلی و بحمده و یا سبحان الله بگوید.

2- قرائت : آورده شده است که در ابتدای نماز های ظهر، عصر، مغرب و عشا در ابتدا دو نماز یعنی در دو رکعت اول قرائت سوره فاتحه و یک سوره ی دیگر بعد از آن واجب است.تفاوتی که در نماز خواندن مسلمانان اهل سنت و شیعیان می باشد این است که آنها بر این باورند که حتی اگر بخشی از سوره ای را هم قرائت بکنند، مورد قبول واقع می شود.

3- نیت : نیت در نماز به این معناست که نمازگزار با هوشیاری و قصد نماز را اقامه می کند و اگر کسی نماز را برای غیر از خدا بخواند،مانند این است که اصلا نمازی نخوانده.پس نیت در نماز به معنای قصد قلبی می باشد و نیازی به زبان آوردن آن نیست.

هنگام نیت نمازگزار می بایست که دو مورد یعنی تکبیرة الاحرام یعنی در اول نماز هنگامی که دست ها را مقابل گوشها میبرد الله اکبر بگوید و قیام که به معنای ایستادن است که البته کسی که بنابر شرایط خاصی مثل بیماری که نمی تواند با ایستد نشسته نماز را می خواند را رعایت کند.

4- رکوع : رکوع به معنای خم شدن نمازگزار تا حدی است که دست ها به سر زانو ها برسد و در آن حین اذکاری مانند سبحان ربی العظیم و بحمده و یا سبحان الله را به زبان بیاورند.

5- سلام : سلام در نماز یعنی سلام و درود فرستادن به خداوند و پیامبرش و بندگان شایسته خدا در پایان نماز.

البته در نماز دو شرط دیگر مهم نیز به نام های ترتیب و موالات نیز وجود دارد.ترتیب یعنی تمام این کارها پس و پیش اجرا نشوند و آنطور که در کتب دینی آورده شده انجام شوند و موالات به معنای آن است که نماز باید پیوسته و بدون مکث خوانده شود و حداکثر بیش از پنج ثانیه نباید بین کارهای نماز فاصله بیفتد.

نماز هم مانند سایر واجبات دینی، در دل خود مستحباتی نیز دارد.از جمله اینکه مستحب است نمازگزار بعد از رکوع و سجده ذکر الله و اکبر را بگوید و هنگام نشستن سمع الله لمن حمده و بین دو سجده استغفرالله ربی و اتوب الیه را ذکر کند و همچنین در هنگام برخواستن نیز مستحب است که ذکر بحول الله و قوته اقوم و اقعد را به زبان بیاورد.

در ابتدای متن این نیاز حس می شد که لازم است توضیحات پایه ای را راجع به نماز بیاوریم و بعد به بحث و موضوع اصلی این مطلب یعنی همان نماز صبح بپردازیم.

نماز صبح نماز واجب دو رکعتی است و وقت نماز صبح بین طلوع فجر(یا همان اولین روشنی بعد از شب که به تدریج از بین می رود) تا طلوع آفتاب است. همه ی نماز های یومیه نماز نافله دارند و نماز صبح هم از این قاعده مستثنی نیست. پیامبر اسلام(ص) درباره ی نماز صبح فرموده اند : نماز صبح از میان نمازها این امتیاز را دارد که ملائکه شب و ملائکه روز آن را مشاهده می کنند.

از جمله احکام نماز صبح که در کتب دینی ما آورده شده میتوان به این مورد اشاره کرد که بر مردان واجب شده که حمد و سوره نماز صبح را بلند قرائت کنند و زنان نیز میتوانند مانند مردان بلند قرائت کنند اما اگر در شرایطی هستند که با بلند خواندن نامحرم صدای آنها را می شنود، نباید بلند بخوانند.پس بلند خواندن حمد سوره ی نماز صبح فقط بر مردان واجب است.

از لحاظ علمی هم اگر بخواهیم راجع به نماز صبح صحبت کنیم، تازه ترین نتایج تحقیقات علمی نشان داده که خواندن نماز در وقت نماز صبح، بهترین شیوه برای پیشگیری از برخی از بیماری های قلبی عروقی می باشد.زیرا بر اساس این تحقیقات مشخص شده که دلیل اصلی مبتلا شدن به بیماری های قلبی عروقی، خواب طولانی مدت در طول شبانه روز می باشد.زیرا خوابیدن طولانی مدت باعث کاهش ضربان قلب به 50 بار در دقیقه می شود که این امر منجر به کندی گردش خون در سرخرگ ها و سرانجام انسداد رگ ها شده و حملات قلبی عروقی را به دنبال خواهد داشت.

از این تحقیقات بر ضرورت حداقل 15 دقیقه تحرک بدنی پس از چند ساعت خواب را میتوان نتیجه گرفت که ادای نماز در وقت نماز صبح برای این امر کافیست. در ادامه تعدادی از ابزارهایی که با استفاده از آن ها می توانید متوجه وقت نماز صبح شوید را معرفی کرده ایم.

اولین راه پیشنهادی ما استفاده از ابزار اوقات شرعی همین وب سایت است. با استفاده از این ابزار می توانید وقت نماز صبح و سایر نمازهای یومیه را مشاهده کنید.

تعدادی از اپلیکیشن ها نیز وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. این اپلیکیشن ها اوقات شرعی هر روز را به شما نمایش می دهند و تعدادی از آن ها نیز ممکن است با پخش اذان همراه باشند. بدین صورت که بدون نیاز به کوک کردن ساعت و از طریق پخش صدای اذان به واسطه آن ها و از طریق گوشی خود متوجه شوید که وقت نماز صبح شده است.

اصلا ممکن است در اطراف محل سکونتتان مسجدی وجود داشته باشد، شنیدن صدای اذان در ساعات اولیه صبح به شما وقت نماز صبح را خواهد گفت.

همچنین در رادیو و تلویزیون نیز به طور معمول در انتهای برنامه های خبر و یا ساعات پایانی شب اوقات شرعی روز بعد نمایش داده می شود و بدین طریق نیز می توانید وقت نماز صبح را دریابید.

در بسیاری از تقویم ها و سالنامه های مربوط به سال جاری نیز اوقات شرعی نمازهای یومیه از جمله وقت نماز صبح را می توانید بیابید.